Udruga korporativnih pravnika
Udruga korporativnih pravnika
 

European In-House Counsel - 2007

29. i 30. listopada 2007., u Amsterdamu, u organizaciji IBC, održana je treća po redu godišnja konferencija europskih pravnika u gospodarstvu (korporativnih pravnika) "European In-House Counsel - 2007".

Ovogodišnjoj Konferenciji prisustvovalo je oko 70-ak pravnih stručnjaka iz različitih država; Njemačke, Španjolske, Bermuda, Saudijske Arabije, Rumunjske, Belgije, Nizozemske, UK, Švicarske, Poljske, Francuske, Mađarske, Ruske Federacije, Irske, Izraela i Hrvatske.

Posebno treba naglasiti da je Hrvatsku predstavljalo čak 5 sudionika, od čega su četiri članovi Udruge korporativnih pravnika koji su iskoristili priliku promovirati našu Udrugu.

Pohvalno je da su hrvatski korporativni pravnici prepoznali potrebu i mogućnost za značajnije međunarodno uključivanje i povezivanje s kolegama iz drugih zemalja. To je bila prilika naučiti nešto iz iskustva drugih kolega, postaviti pitanje i razjasniti eventualne dvojbe, podijeliti svoja razmišljanja s drugim kolegama kroz diskusiju.

Na ovoj specijaliziranoj Konferenciji, posebno namijenjenoj pravnicima u gospodarstvu (korporativnim pravnicima), obrađene su vodeće teme od posebne važnosti u radu korporativnih pravnika.

Rukovoditelji pravnih službi, odvjetnici specijalizirani u određenim područjima, pravnici sa velikim iskustvom u radu pravnih odjela i kompanija kao predavači, s jedne strane i sudionici Konferencije, s druge strane, obradili su programom predviđene teme. Pored predavanja u programu su bili predviđeni i održani tzv. Okrugli stolovi na određene teme s mogućnošću izbora u rad kojih će se pojedini sudionik uključiti, a upravo to je dalo Konferenciji posebnu dinamičnost i zanimljivost.

  • Integrirana pravna služba- zašto su pravna i komercijalna služba odvojene?,
  • Upravljanje rizicima,
  • Implementacija pravila ponašanja,
  • Organizacija pravne službe,
  • Kako "ruku pod ruku" sa Upravom,

samo su neke od tema izdvojene iz opsežnog programa fokusiranog na ulozi i položaju korporativnih pravnika.

BROŠURA KONFERENCIJE (pdf datoteka)

 


   
webmaster
webmaster